Svarīga ziņa! Important message

Šomēnes es no šī bloga atvadīšos uz visiem laikiem. Līdz mēneša beigām ierakstus centīšos likt gan šeit, gan jaunajā blogā, bet pēc tam, tikai jaunajā. Tādēļ, ja vēlaties arī turpmāk lasīt manu blogu - sāciet to darīt http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/
Paldies!

This month I'll say good-bye for ever to this blog. Till the end of this month I'll try to post both here and in my new blog, but after that, only in the new one. So, if you're willing to go on reading my blog - start doing it http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/

Thank you!

svētdiena, 2010. gada 26. decembris

zefīrs

1 kg cukurs, 
1 glāze sula, 
30 g želatīns, 
1 vai 2 olas baltumi
citrona sula vai citronskābe un vaniļas cukurs pēc garšas
Sulu ar cukuru vāra 20 min., noņem no plīts, atdzesē. Uzbriedina želatīnu, izkausē, iemaisa atdzisušajā cukura masā. Sāk putot ar mikseri un putošanas gaitā pievieno olas baltumus. Puto tikmēr, kamēr putas sāk sastingt. 
Masu pārliek ar cepamo papīru izklātā plakanā traukā/ augstā plātē (Burvīgi sanāk, ja zem un virs masas liek vienu kārtu "pliku" vafeli.) un liek trauku ledusskapī uz nakti sastingt  Nākamajā dienā griež gabalos, ēd nost. 

Nav komentāru:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Par mani

Mans fotoattēls
Dzimu, augu, visu savu līdzšinējo mūžu dzīvoju vēju (vētru), mūzikas un salauzto lietussargu pilsētā Liepājā... Te arī meklēju savu dzīves ceļu un pavadoni šajā ceļā. Laiku īsinu skatoties filmas, lasot grāmatas, darbojoties ar savām meitenēm (sune un kaķe), bet tomēr tam visam pāri ir krustiņošana. Esmu cilvēks ar savu reliģiju, kas nav ne īsti pagānu ne īsti kristiešu, tāpēc kristīgos simbolus nenēsāju un reliģiskās diskusijās cenšos neiesaistīties. Ja ir no kā un kam, tad mīlu gatavot un par dzīves lielākajām baudām uzskatu ēšanu un gulēšanu.

Arhīvs