Sensenos laikos mēs ar omīti ar lielu interesi skatījāmies Mārtiņa Rītiņa TV virtuves raidījumus, smaidījām par "čuķ, čuķ peper un čiplok" un vērtējām vai Vincenta pagatavotos ēdienus mēs arī varam/gribam pagatavot. Viens mums ļoti iepatikās - lēts un ērti pagatavojams. Šis ēdiens mūsmājās tika dēvēts par Mārtiņa kartupeļiem (uz skaidiņrīves sarīvē kartupeļus, uzber "čuķ, čuķ sāl un peper" un bieži maisot cep uz pannas). Garšīgi, bet tā kā tie sanāca pa pusei sautēti, man īpaši tie nepatika, un likās, ka dažkārt ož pēc kūts. Bet šobrīd man daudz labāk patīk no šiem kartupeļiem atvasinātas pankūkas, kas sanāk kraukšķīgas un nemaz nesmird.
Pankūkām vajadzēs:
kartupeļi
ola
drusku kartupeļu miltus
sāls
un eļļa cepšanai
Kartupeļus sarīvē skaidiņās, savāc vienā bļodas malā un mirkli pagaida, lai nedaudz nosūcas sula, kuru nolej. Kartupeļiem klāt piesit olu, pieber pāris ēdamkarotes kartupeļu miltus un sāli. Kārtīgi izmaisa un sakarsētā eļļā cep zeltainas pankūciņas.
Gatavas man garšo tāpat plikas, ir gardi arī ar krējumu. Par brūkleņu zapti gan šaubos, jo garša stipri atšķiras no klasiskām kartupeļu pankūkām.
Svarīga ziņa! Important message
Šomēnes es no šī bloga atvadīšos uz visiem laikiem. Līdz mēneša beigām ierakstus centīšos likt gan šeit, gan jaunajā blogā, bet pēc tam, tikai jaunajā. Tādēļ, ja vēlaties arī turpmāk lasīt manu blogu - sāciet to darīt http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/
Paldies!
This month I'll say good-bye for ever to this blog. Till the end of this month I'll try to post both here and in my new blog, but after that, only in the new one. So, if you're willing to go on reading my blog - start doing it http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/
Thank you!
otrdiena, 2011. gada 18. janvāris
Abonēt:
Ziņas (Atom)
Par mani
- Sandra
- Dzimu, augu, visu savu līdzšinējo mūžu dzīvoju vēju (vētru), mūzikas un salauzto lietussargu pilsētā Liepājā... Te arī meklēju savu dzīves ceļu un pavadoni šajā ceļā. Laiku īsinu skatoties filmas, lasot grāmatas, darbojoties ar savām meitenēm (sune un kaķe), bet tomēr tam visam pāri ir krustiņošana. Esmu cilvēks ar savu reliģiju, kas nav ne īsti pagānu ne īsti kristiešu, tāpēc kristīgos simbolus nenēsāju un reliģiskās diskusijās cenšos neiesaistīties. Ja ir no kā un kam, tad mīlu gatavot un par dzīves lielākajām baudām uzskatu ēšanu un gulēšanu.