Svarīga ziņa! Important message

Šomēnes es no šī bloga atvadīšos uz visiem laikiem. Līdz mēneša beigām ierakstus centīšos likt gan šeit, gan jaunajā blogā, bet pēc tam, tikai jaunajā. Tādēļ, ja vēlaties arī turpmāk lasīt manu blogu - sāciet to darīt http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/
Paldies!

This month I'll say good-bye for ever to this blog. Till the end of this month I'll try to post both here and in my new blog, but after that, only in the new one. So, if you're willing to go on reading my blog - start doing it http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/

Thank you!

svētdiena, 2008. gada 31. augusts

Laipni lūdzu vakariņās!









Šovakar mums paredzēts dārzeņu sacepums:

Pagatavošana:
Ieslēdzu cepeškrāsni, lai uzsilst uz 200 grāgiem. Pamatam kartupeļus nemizoju, biju slinka un tikai rūpīgi ar susekli nomazgāju. Sarīvēju kartupeļus skaidiņās un smalki pierīvēju klāt sieru. Tad kārtīgi kartupeļus samīcīju kopā ar  sieru. Tālāk sekoja mana galvenā kļūda - tā kā atbilstoša izmēra forma man nav, salocīju formu no folijas, kas veiksmīgi piecepās pie kartupeļiem :( bet garšu tas nemaitāja, tikai ķēpīgāka ēšana, jo jālupina nost folija ;) tālāk kartupeļus ieliku form un stingri piespiedu pie formas apakšas un sieniņām. Ieliku cepties cepeškrāsnī  uz kādām30 min.

Pa to laiku sagriezu drusku nomizota kabača, sarīvēju burkānu, sagriezu sīpolu un ķiploku pāris daiviņas. šīs sastāvdaļas (katru atsevišķi) sacepu uz pannas, pēc tam sajaucu kopā. Klāt piegriezu tomātu.  sacepu arī nedaudz maltās gaļas. 

Gandrīz pilnīgi izceptajā kartupeļu pamatnē ieliku plānu kārtiņu rīvētu sieru, tam pa virsu malto gaļu un dārzeņu maisījumu. Tam visam pāri pārlēju mērcīti no 2 olām, 100g biezpiena un druskas skābā krējuma. Pie mērces pieliku arī garšvielas - sāli, piparus un mazu drusku vegetveidīgo. Nekur ātrāk receptē garšvielas, pat sāli, neliek!

tā kā ar dārzeņu daudzumu biju pārcentusies, pāri palikušos ieliku mazā kēksa formiņā un pārlēju ar drusku mērcītes.

Ieliku visu cepeškrāsnī uz vēl kādām 30 min. Pa to laiku sakopu virtuvi.

Rezultāts:

gards sacepums  un saldajā ābolrausis vai augļi ;)

Labu apetīti!

PS sastāvdaļu daudzumu var variēt atkarībā no ēdāju skaita un gaumes. Tāpat arī var mainīt sastāvdaļas ;)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Par mani

Mans fotoattēls
Dzimu, augu, visu savu līdzšinējo mūžu dzīvoju vēju (vētru), mūzikas un salauzto lietussargu pilsētā Liepājā... Te arī meklēju savu dzīves ceļu un pavadoni šajā ceļā. Laiku īsinu skatoties filmas, lasot grāmatas, darbojoties ar savām meitenēm (sune un kaķe), bet tomēr tam visam pāri ir krustiņošana. Esmu cilvēks ar savu reliģiju, kas nav ne īsti pagānu ne īsti kristiešu, tāpēc kristīgos simbolus nenēsāju un reliģiskās diskusijās cenšos neiesaistīties. Ja ir no kā un kam, tad mīlu gatavot un par dzīves lielākajām baudām uzskatu ēšanu un gulēšanu.

Arhīvs