Kāpēc tāds nosaukums? Tāpēc, ka ideju smēlos no brīnišķīgā recepšu bloga Absolūts ēd. Tomēr recepti nedaudz pamainīju pa savam un tāpēc atļāvos to likt savā blogā, bet nosaukumā godājot iedvesmas avotu + dodot atsauci uz vienu no galvenajām sastāvdaļām.
90 ml eļļa
2 olas
180 ml cukurs
300-350 ml milti
2 ēd.k. vaniļas cukurs
šķipsna sāls
1 ēd.k. cepampulveris
200 g gotiņkončas
Saputo cukuru, vaniļas cukuru, sāli un olām.
Tad pieputo (katru atsevišķi) eļļu un krējumu.
Iemaisa miltus un cepamo pulveri.
Sagriež gotiņas. Es griezu 3 daļās, tātad ar vienu gotiņu pietiek 3 kēksiņiem. No 200 gramiem man 3 palika pāri, jo sanāca 27 kēksiņi. Tātad vajadzēja tikai 9 končas.
Izliek uz plātes papīra formiņas un katrā ieliek apmēram ēdamkaroti mīklas un vidū iespiež gotiņas gabaliņu.
Cep apmēram 15 minūtes 200-220 grādos.
Garšīgi ir gan silti, gan atdzisuši. Auksti gan nedaudz ķīp pie zobiem
Piezīme par formiņām – cept var gan ar papīra formiņām, gan bez, pa taisno kēksiņu formiņās. Vis ideālāk un smukāk izcepsies, ja papīra formiņas ieliks kēksiņu formiņās. Tā kā man ir tikai papīra formiņas, iztieku tāpat, tik tad gadās, ka kāds kēksiņš nolemj izklīst.
Man no šī daudzuma sanāca 27 kēksiņi, bet varēja sanāk 30 - dažās formiņās biju pārāk centīgi salikusi mīklu, rezultātā sanāca stipri lieli un gāzās ārā. Būtu daudz labāk, ja būtu sacepti 30.
Man no šī daudzuma sanāca 27 kēksiņi, bet varēja sanāk 30 - dažās formiņās biju pārāk centīgi salikusi mīklu, rezultātā sanāca stipri lieli un gāzās ārā. Būtu daudz labāk, ja būtu sacepti 30.