Svarīga ziņa! Important message

Šomēnes es no šī bloga atvadīšos uz visiem laikiem. Līdz mēneša beigām ierakstus centīšos likt gan šeit, gan jaunajā blogā, bet pēc tam, tikai jaunajā. Tādēļ, ja vēlaties arī turpmāk lasīt manu blogu - sāciet to darīt http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/
Paldies!

This month I'll say good-bye for ever to this blog. Till the end of this month I'll try to post both here and in my new blog, but after that, only in the new one. So, if you're willing to go on reading my blog - start doing it http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/

Thank you!

piektdiena, 2008. gada 19. septembris


Izplatījumā satiekas 2 planētas. Viena priecīga, smaidīga prasa otrai - kā kājas? Tā sapīkusi atbild - nez, ko lai iesāk, kaut kāda cvilizācija uzmetusies, visas malas niez.... Otra saka - neuztraucies, nekas nav jādara, pati pāries!

Mājas mošķi

 Tu domā, ka dzīvo viens (vai kopā ar mammu, vīru, draudzeni u.c.), bet tu kļūdies. Patiesībā tavu māju, dzīvokli, vasarnīcu, pat tavu kopmītņu istabiņu apdzīvo kāda varen jautra un neganta kompānija.

Gandrīz katrā mājā dzīvo Prof. Nezkurē. Viņš mēdz šļūkāt mums nopakaļ no vienas istabas uz otru, noslēpj rakstāmos, nočiepj pa vienai zeķei, viņam īpaši viņam patīk atslēgas, svarīgi dokumenti, neatbildētas vēstules, pēdējie “pužļa” gabaliņi un citas smalkas mazas lietiņas.

Ar profesoru uz vienu roku darbojas Haosīdis Telpālīdis, kas ir nekārtīgu istabu mošķis, viņš mēdz uzglūnēt un savandīt mantas, nolikt lietas visneticamākajās vietās. Un nevajag vainot ģimenes locekļus, Haosīdis Telpālīdis to vien gaida, jo tad viņam pievienojas sievišķis, kura vārds ir Skandalella. Viņa ir vieglas aizkaitinātības mošķe, kas sanaido vismiermīlīgākos cilvēkus un mudina viņus klaigāt un brēkāt par niekiem.

Vakaros, piemēram, uzbrūk dažnedažādi briesmonīši. Kad tu atnāc mājās pārguris kā suns, tas nozīmē, ka ir piemetusies noguruma mošķene Žāvene. Televizora kanālus cauru vakaru liek pārslēgt Trubālūre, spēcīgs radījums, neraugoties uz pastulbo izskatu. Vēl var atnākt un uzklupt bezmiega mošķīši Bažuburvis un Tramumurgs, kas savanda ļautiņu mierīgās domas.

Ja tu nakts vidū celies un ej cept kartupeļus, ēst sviestmaizes un vārīt olas, nevaino savu negausību un vājo raksturu, tevi vienkārši ir apsēdis Vēderprieks, kas slēpjas virtuvē, ledusskapī un citās vietās, kur glabājas pārtika.

Rītos ir jābaidās no trim gulētājiem Spilvenkalna, Slinkumsona un Rītdieņa, kas liek pagulēt vēl piecas minūtes, izdomāt atlikt kādu darbu un neaiziet uz svarīgu tikšanos. Un tad jau vēl ir arī viena briesmīgi izsmējīga un nervoza mājas briesmonīte, kuras vārds ir Tasnedertasneder. Viņa ir rīta steigas mošķe, kas apsmej visu, ko tu uzvelc mugurā, un liek tev izgāzt skapja saturu uz grīdas.

Tā ir tikai neliela daļa no visiem tiem, kas apdzīvo mūsu mājas. Ir vēl papilnam visādu sadzīves mošķu. Visnegantākā ir Tīrākalna Mazga, kas rūpējas, lai netīrās veļas kaste vienmēr būtu pilna un lai drēbēs allaž slēptos košļājamā gumija, papīri un nauda.

Visi mošķi vēl nav apzināti un izpētīti, viņi mēdz maskēties un izlikties neredzami, bet tāpat jau ik pa brīdim sevi nodod. Nezinu, kā jums, bet mana sirds kļuva patiesi mierīga, uzzinot, kas vainojams visās manās sadzīves likstās. Es vairs neuztraucos par nekārtību istabā, bet saku draugiem: "Ziniet, veči, man te Haosīdis Telpālīdis vakar ārdījās." Un sirdsapziņa tīra, un prāts mierīgs.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Par mani

Mans fotoattēls
Dzimu, augu, visu savu līdzšinējo mūžu dzīvoju vēju (vētru), mūzikas un salauzto lietussargu pilsētā Liepājā... Te arī meklēju savu dzīves ceļu un pavadoni šajā ceļā. Laiku īsinu skatoties filmas, lasot grāmatas, darbojoties ar savām meitenēm (sune un kaķe), bet tomēr tam visam pāri ir krustiņošana. Esmu cilvēks ar savu reliģiju, kas nav ne īsti pagānu ne īsti kristiešu, tāpēc kristīgos simbolus nenēsāju un reliģiskās diskusijās cenšos neiesaistīties. Ja ir no kā un kam, tad mīlu gatavot un par dzīves lielākajām baudām uzskatu ēšanu un gulēšanu.

Arhīvs