Kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež vidēja izmēra gabalos, nedaudz apvāra bez sāls (kādas 2 minūtes no brīža, kad ūdens uzvārījies).
Kamēr kartupeļi un burkāni vārās, bļodā ieber smalki sagrieztu sīpolu un kādu ķiploka daiviņu, pieber sāli un pielej drusku eļļu (apmēram ēdamkaroti uz porciju, varbūt nedaudz vairāk) vai mīkstu (vai izkausētu) sviestu un samaisa.
Kartupeļus nokāš un ieber bļodā un kārtīgi apmaisa, lai noklājas ar taukvielu maisījumu.
Ber uz plāts un cep 200 grādos kādas 20-25 minūtes. Es sākot ar kādu 10. cepšanās minūti ik pa brītiņam izvelku plāti un apmaisu kartupeļus, lai no visām pusēm sanāk zeltaini brūni.
Man labāk garšo ar eļļu, nekā ar sviestu. Tad sanāk arī brūnāki. Sanāk bezgala gardi... tā garša... mmm... mēli var norīt. It sevišķi, ja ir ķiplociņš (šodien nebija, bet tik un tā garšīgi) un izskatās arī burvīgi. Ar eļļu sanāk brūnāki.