Svarīga ziņa! Important message

Šomēnes es no šī bloga atvadīšos uz visiem laikiem. Līdz mēneša beigām ierakstus centīšos likt gan šeit, gan jaunajā blogā, bet pēc tam, tikai jaunajā. Tādēļ, ja vēlaties arī turpmāk lasīt manu blogu - sāciet to darīt http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/
Paldies!

This month I'll say good-bye for ever to this blog. Till the end of this month I'll try to post both here and in my new blog, but after that, only in the new one. So, if you're willing to go on reading my blog - start doing it http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/

Thank you!

svētdiena, 2011. gada 9. janvāris

Krāsnī cepti kartupeļi un burkāni

Kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež vidēja izmēra gabalos, nedaudz apvāra bez sāls (kādas 2 minūtes no brīža, kad ūdens uzvārījies).

 Kamēr kartupeļi un burkāni vārās, bļodā ieber smalki sagrieztu sīpolu un kādu ķiploka daiviņu, pieber sāli un pielej drusku eļļu (apmēram ēdamkaroti uz porciju, varbūt nedaudz vairāk) vai mīkstu (vai izkausētu) sviestu un samaisa.

Kartupeļus nokāš un ieber bļodā un kārtīgi apmaisa, lai noklājas ar taukvielu maisījumu. 

Ber uz plāts un cep 200 grādos kādas 20-25 minūtes. Es sākot ar kādu 10. cepšanās minūti ik pa brītiņam izvelku plāti un apmaisu kartupeļus, lai no visām pusēm sanāk zeltaini brūni.
Man labāk garšo ar eļļu, nekā ar sviestu. Tad sanāk arī brūnāki. Sanāk bezgala gardi... tā garša... mmm... mēli var norīt. It sevišķi, ja ir ķiplociņš (šodien nebija,  bet tik un tā garšīgi)  un izskatās arī burvīgi. Ar eļļu sanāk brūnāki.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Par mani

Mans fotoattēls
Dzimu, augu, visu savu līdzšinējo mūžu dzīvoju vēju (vētru), mūzikas un salauzto lietussargu pilsētā Liepājā... Te arī meklēju savu dzīves ceļu un pavadoni šajā ceļā. Laiku īsinu skatoties filmas, lasot grāmatas, darbojoties ar savām meitenēm (sune un kaķe), bet tomēr tam visam pāri ir krustiņošana. Esmu cilvēks ar savu reliģiju, kas nav ne īsti pagānu ne īsti kristiešu, tāpēc kristīgos simbolus nenēsāju un reliģiskās diskusijās cenšos neiesaistīties. Ja ir no kā un kam, tad mīlu gatavot un par dzīves lielākajām baudām uzskatu ēšanu un gulēšanu.

Arhīvs