Svarīga ziņa! Important message

Šomēnes es no šī bloga atvadīšos uz visiem laikiem. Līdz mēneša beigām ierakstus centīšos likt gan šeit, gan jaunajā blogā, bet pēc tam, tikai jaunajā. Tādēļ, ja vēlaties arī turpmāk lasīt manu blogu - sāciet to darīt http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/
Paldies!

This month I'll say good-bye for ever to this blog. Till the end of this month I'll try to post both here and in my new blog, but after that, only in the new one. So, if you're willing to go on reading my blog - start doing it http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/

Thank you!

sestdiena, 2009. gada 11. aprīlis

ticējumi


Pārkopēts no kāda foruma ar oriģināliem komentāriem:

"Lieldienas rītā, saulei lēcot, mati ar zaķa kāju jāķemmē, apiņos stāvot, tad aug skaisti mati. /K. Lielozols, Nīca./
Es taa padomaaju, ja ar Gratas kaaju (bulterjera šķirnes kucīte) zakja kaajas vietaa kemmeeshu tos matus, kas tad buus, arii augs skaisti.

"Kas Lieldienas rītā izdzird šāvienu, tam nelaime. /J. Rubenis, Ērgļi./" - Pashsaprotami

"Kas Lieldienas rītā pirmais paēdis, tas arī pirmais mirs. /St. Kokins, Aglona./" - Shis autors ar labu humora izjuutu

"Lieldienas rītā jāiet gavilēt, uz kuru pusi atskan atbalss, no turienes gaidāmi precinieki. /A. Aizsils, Lubāna./ " - Es taa iedomaajos, dziivojamaaa rajonaa, 06:00 no riita eju laukaa gavileet.... , no kuras puses atskanees kaiminja lamaashanaas, tas izsaucis policiju.

Pavasaris Liepājā jeb kā mēs ar Rasu gājām putniņus skatīties

Šonedēļ Liepājā interesants laiks - pirmdien un otrdien ļoti silts, trešdien smuks lietutiņš visu dienu smidzināja, ceturtdien, piektdien un arī šodien atkal silts :)
Tāds nu laiks šodien ir manā ielā. Otrajā bildē redzams arī mans pirmais šīgada taurenis - spilgti dzeltens. Tad jau būs jauka vasara.



Vakar, lai kārtīgi izbaudītu silto laiku, mēs ar Rasu devāmies garākā pastaigā līdz Gulbīšdīķim, kur gulbji vairs nedzīvo. Tagad tur retu reizi kāda pīle parādās, bet pamatiedzīvotājas ir kaijas.
Parkā daba vēl nav pamodusies, bet tāpat skaisti:

Ne tikai daba, bet arī motorciklisti mostas. Dīvaini, bet man pavasara sākuma sajūtu dod nevis pirmo krokusi, sniegpulkstenīši, zaļa zālīte vai teureņi, bet gan tieši motorciklu motoru skaņas. Kad dzirdu braucam pirmos močus, tad smaidu un saku, ka pavasaris ir klāt. Tāpēc pa manam Liepājā pavasaris sākās tieši pirms 8 dienām





Šis nu ir Gulbīšdīķis... Kā redzat, vienas kaijas vien, kaijas vien...







Kaijas apskatītas, ejam mājās...



...es arī kaut kā kadrā tikusi...

Putnu koks

parastais, pelēkais lauka balodis:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Par mani

Mans fotoattēls
Dzimu, augu, visu savu līdzšinējo mūžu dzīvoju vēju (vētru), mūzikas un salauzto lietussargu pilsētā Liepājā... Te arī meklēju savu dzīves ceļu un pavadoni šajā ceļā. Laiku īsinu skatoties filmas, lasot grāmatas, darbojoties ar savām meitenēm (sune un kaķe), bet tomēr tam visam pāri ir krustiņošana. Esmu cilvēks ar savu reliģiju, kas nav ne īsti pagānu ne īsti kristiešu, tāpēc kristīgos simbolus nenēsāju un reliģiskās diskusijās cenšos neiesaistīties. Ja ir no kā un kam, tad mīlu gatavot un par dzīves lielākajām baudām uzskatu ēšanu un gulēšanu.

Arhīvs