Svarīga ziņa! Important message

Šomēnes es no šī bloga atvadīšos uz visiem laikiem. Līdz mēneša beigām ierakstus centīšos likt gan šeit, gan jaunajā blogā, bet pēc tam, tikai jaunajā. Tādēļ, ja vēlaties arī turpmāk lasīt manu blogu - sāciet to darīt http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/
Paldies!

This month I'll say good-bye for ever to this blog. Till the end of this month I'll try to post both here and in my new blog, but after that, only in the new one. So, if you're willing to go on reading my blog - start doing it http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/

Thank you!

pirmdiena, 2011. gada 14. februāris

Aknu pastēte


Apmēram stunda darba un pastēte bez E būs tavā ledusskapī vai jau uz maizītes.
Man bija:
600g akna
150g burkāns (varēja likt vairāk)
1 sīpols
2 ķiplokdaiviņas
200g cūkas cauraudzītis
1 ola (atklāti sakot – tā nebija vajadzīga)
sāls, pipari, lauru lapas
~350ml ūdens
Darbu sāk ar olas uzlikšanu vārīties.
Izgriež visu lieko no aknas, sagriež to vidējos gabaliņos, sagriež burkānu, ķiploku un sīpolu šķēlēs, cauraudzīti gabaliņos.
Visu apcep uz pannas, uzlej ūdeni, pievieno daļu no garšvielām un sautē līdz akna gatava (tajā iedurot vairs netek asiņaina sula).  Pannu noņem no plīts un atļauj virumam nedaudz atpūsties.
Uzstāda izvēlēto smalcināšanas tehniku. Citi blendē, es tomēr izvēlos klasisko gaļas maļamo mašīnu. Izmakšķerē no šķidruma ārā visus biezumus, bet šķidrumu, kas novārījies par vismaz trešo daļu, izlej kādā šķīvī vai krūzē. To vēl vajadzēs. Aknu ar piedevām un vārīto olu samaļ/sablendē. Es izmalu 2 reizes, kaut varēja apstāties arī pēc 1. reizes.
Samalto masu liek atpakaļ uz pannas, karsējot lej klāt šķidrumu līdz vēlamajai konsistencei un pievieno garšvielas līdz ideālajai garšai un vēl drusku, jo padziestot garša kļūst maigāka. Pēc pāris minūšu karsēšanas pastēte gatava un to var pildīt traukos un ēst.
No dotā sastāvdaļu daudzuma man sanāca apmēram 800g pastēte, kas izmaksāja apmēram latu.
Gardi, lēti un veselīgi. Kas var būt labāks par šo?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Par mani

Mans fotoattēls
Dzimu, augu, visu savu līdzšinējo mūžu dzīvoju vēju (vētru), mūzikas un salauzto lietussargu pilsētā Liepājā... Te arī meklēju savu dzīves ceļu un pavadoni šajā ceļā. Laiku īsinu skatoties filmas, lasot grāmatas, darbojoties ar savām meitenēm (sune un kaķe), bet tomēr tam visam pāri ir krustiņošana. Esmu cilvēks ar savu reliģiju, kas nav ne īsti pagānu ne īsti kristiešu, tāpēc kristīgos simbolus nenēsāju un reliģiskās diskusijās cenšos neiesaistīties. Ja ir no kā un kam, tad mīlu gatavot un par dzīves lielākajām baudām uzskatu ēšanu un gulēšanu.

Arhīvs