Apmēram stunda darba un pastēte bez E būs tavā ledusskapī vai jau uz maizītes.
600g akna
150g burkāns (varēja likt vairāk)
1 sīpols
2 ķiplokdaiviņas
200g cūkas cauraudzītis
1 ola (atklāti sakot – tā nebija vajadzīga)
sāls, pipari, lauru lapas
~350ml ūdens
Darbu sāk ar olas uzlikšanu vārīties.
Izgriež visu lieko no aknas, sagriež to vidējos gabaliņos, sagriež burkānu, ķiploku un sīpolu šķēlēs, cauraudzīti gabaliņos.
Visu apcep uz pannas, uzlej ūdeni, pievieno daļu no garšvielām un sautē līdz akna gatava (tajā iedurot vairs netek asiņaina sula). Pannu noņem no plīts un atļauj virumam nedaudz atpūsties.
Uzstāda izvēlēto smalcināšanas tehniku. Citi blendē, es tomēr izvēlos klasisko gaļas maļamo mašīnu. Izmakšķerē no šķidruma ārā visus biezumus, bet šķidrumu, kas novārījies par vismaz trešo daļu, izlej kādā šķīvī vai krūzē. To vēl vajadzēs. Aknu ar piedevām un vārīto olu samaļ/sablendē. Es izmalu 2 reizes, kaut varēja apstāties arī pēc 1. reizes.
Samalto masu liek atpakaļ uz pannas, karsējot lej klāt šķidrumu līdz vēlamajai konsistencei un pievieno garšvielas līdz ideālajai garšai un vēl drusku, jo padziestot garša kļūst maigāka. Pēc pāris minūšu karsēšanas pastēte gatava un to var pildīt traukos un ēst.
No dotā sastāvdaļu daudzuma man sanāca apmēram 800g pastēte, kas izmaksāja apmēram latu.
Gardi, lēti un veselīgi. Kas var būt labāks par šo?