Svarīga ziņa! Important message

Šomēnes es no šī bloga atvadīšos uz visiem laikiem. Līdz mēneša beigām ierakstus centīšos likt gan šeit, gan jaunajā blogā, bet pēc tam, tikai jaunajā. Tādēļ, ja vēlaties arī turpmāk lasīt manu blogu - sāciet to darīt http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/
Paldies!

This month I'll say good-bye for ever to this blog. Till the end of this month I'll try to post both here and in my new blog, but after that, only in the new one. So, if you're willing to go on reading my blog - start doing it http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/

Thank you!

piektdiena, 2010. gada 19. novembris

book meme

Šodien ir viena sasodīti pelēka diena, kurā, citējot kādu ierakstu cālī, nemaz dienasgaisma neparādījās, un man galva nemaz nestrādā. Tik vien kā ierakties deķos gribās un nelīst ārā līdz brīdim, kad zeme būs balta. Tad nu slinki klīstot pa blogiem uzgāju  Where the Sarah Things Are un tajā mani uzrunāja sen piemirsta lieta MeMe. Nolēmu izpildīt viņas blogā atrasto grāmatu meme.

5 Books I’ve Read Recently/ 5 nesen izlasītas grāmatas
  1. Glenn Cooper - "Library of the Dead" 
  2.  Laima Muktupāvela -  "Šampinjonu derība"
  3. Smith L J - "Vampire Dairies. Return - Shadow Souls"
  4. Richelle Mead - "Spirit Bound (Vampire Academy 05)"
  5. John Grisham - "The Client"
5 Books I’m Planning to Read (in the near future)/5 grāmatas ko plānoju izlasīt (tuvākajā laikā)

  1. John Grisham - "The Chamber"
  2. Elizabeth Gilbert - "Eat. Pray. Love"
  3. Alyson Noel "Immortals" sēriju (šobrīd ir 5 grāmatas)
  4. un 5. -  nezinu, visticamākais, ka pārlasīšu kaut ko no "The Southern Vampire Mysteries" sērijas un visticamākais, ka turpināšu savas interesantās attiecības ar John Grisham daiļradi (man kompī savāktas gandrīz visas (un viņam ir daudz) pieejamās audiogrāmatas, kuras prātīgi arī klausos. Autors ir advokāts (vai jurists, man tās lietas jūk...) un lasot to var just - šķiet tāda pasausa valoda, brīžiem baigi detalizēti viss aprakstīts un kļūst garlaicīgi, BET kopumā grāmatas ir interesantas ar labu intrigu.Tāpēc ņemšu cauri visas grāmatas pēc kārtas. Šobrīd lasīšu 1994. gada grāmatu, bet viņam iznāk vidēji viena grāmata gadā un viņš joprojām raksta... ) 
5 of My Favorite Books/ 5 mīļākās grāmatas
  1. Alans Milns - "Vinnijs Pūks"
  2. Ekziperī -  "Mazais princis"
  3. Margaret Mitchell - "Gone With The Wind"
  4. E. Virza "Straumēni"
  5. L. Muktupāvelas daiļrade (nu nevaru izvēlēties vienu, ja katra ir savādāka)


5 of My Least Favorite Books/ 5 nemīļākās grāmatas

  1.  A. Grīns -  "Nameja Gredzens"
  2. Oskars Vailds - "Doriana Greja ģīmetne"
  3. J.V.Gēte - "Jaunā Vertera ciešanas”
  4. un 5.  vēl šis tas no Universitātē piespiedu kārtā brīvprātīgi lasītā, ko veiksmīgi esmu izdzēsui no savas atmiņas

5 of My Favorite Book-to-Film Adaptations/ 5 mīļākās grāmatu adaptācijas filmā


Uz šo laikam neatbildēšu, jo cik esmu salīdzinājusi grāmatas ar to ekranizējumiem, vienmēr esmu vīlusies - ta tēli nomainīti, ta atkal nezin kādi navaroti sižetā sataisīti, ta puse no grāmatas izlaista... Laikam jāsaka, ka pieņemamākie ekranizējumi, ko varu šobrīd iedomāties, ir bijuši seriāls Vampire diaries, kas lai arī aiziet patālu no grāmatām, tomēr ir labs, jo neaiziet tajā šizofrēniskajā zāles piepīpētajā virzienā, kurā aizvirzījušās grāmatas, un divas no 3 Twilight sērijas grāmatu ekranizācijām - Pirmā "Twilight" uzrunā savā  sievišķīgajā haotismā un unikalitātē, bet 3. "Eclipse" ir brīnišķīgs papildmateriāls grāmatai. Tieši tā - papildmateriāls - jo uzskatu, ka, neizlasot vispirms grāmatu, nevar izsekot visam notiekošajam, bet vizuāli gan baudāma kā mākslas darbs. Paldies M. Siega par brīnišķīgo "Eclipse".  Vēl laikam pie veiksmīgām ekranizācijām varētu pieskaitīt Harija Potera filmas - interesatas un aizraujošas un šķiet neko daudz no grāmatām nav zaudējušas.

Nav komentāru:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Par mani

Mans fotoattēls
Dzimu, augu, visu savu līdzšinējo mūžu dzīvoju vēju (vētru), mūzikas un salauzto lietussargu pilsētā Liepājā... Te arī meklēju savu dzīves ceļu un pavadoni šajā ceļā. Laiku īsinu skatoties filmas, lasot grāmatas, darbojoties ar savām meitenēm (sune un kaķe), bet tomēr tam visam pāri ir krustiņošana. Esmu cilvēks ar savu reliģiju, kas nav ne īsti pagānu ne īsti kristiešu, tāpēc kristīgos simbolus nenēsāju un reliģiskās diskusijās cenšos neiesaistīties. Ja ir no kā un kam, tad mīlu gatavot un par dzīves lielākajām baudām uzskatu ēšanu un gulēšanu.

Arhīvs