Svarīga ziņa! Important message

Šomēnes es no šī bloga atvadīšos uz visiem laikiem. Līdz mēneša beigām ierakstus centīšos likt gan šeit, gan jaunajā blogā, bet pēc tam, tikai jaunajā. Tādēļ, ja vēlaties arī turpmāk lasīt manu blogu - sāciet to darīt http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/
Paldies!

This month I'll say good-bye for ever to this blog. Till the end of this month I'll try to post both here and in my new blog, but after that, only in the new one. So, if you're willing to go on reading my blog - start doing it http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/

Thank you!

otrdiena, 2011. gada 18. janvāris

Mārtiņa pankūkas

Sensenos laikos mēs ar omīti ar lielu interesi skatījāmies Mārtiņa Rītiņa TV virtuves raidījumus, smaidījām par "čuķ, čuķ peper un čiplok" un vērtējām vai Vincenta pagatavotos ēdienus mēs arī varam/gribam pagatavot. Viens mums ļoti iepatikās - lēts un ērti pagatavojams. Šis ēdiens mūsmājās tika dēvēts par Mārtiņa kartupeļiem (uz skaidiņrīves sarīvē kartupeļus, uzber "čuķ, čuķ sāl un peper" un bieži maisot cep uz pannas). Garšīgi, bet tā kā tie sanāca pa pusei sautēti, man īpaši tie nepatika, un likās, ka dažkārt ož pēc kūts.  Bet šobrīd man daudz labāk patīk no šiem kartupeļiem atvasinātas pankūkas, kas sanāk kraukšķīgas un nemaz nesmird.

Pankūkām vajadzēs:
kartupeļi
ola
drusku kartupeļu miltus
sāls
un eļļa cepšanai

Kartupeļus sarīvē skaidiņās, savāc vienā bļodas malā un mirkli pagaida, lai nedaudz nosūcas sula, kuru nolej. Kartupeļiem klāt piesit olu, pieber pāris ēdamkarotes kartupeļu miltus un sāli. Kārtīgi izmaisa un sakarsētā eļļā cep zeltainas pankūciņas.
Gatavas man garšo tāpat plikas, ir gardi arī ar krējumu. Par brūkleņu zapti gan šaubos, jo garša stipri atšķiras no klasiskām kartupeļu pankūkām.

6 komentāri:

Anonīms teica...

Es tikai šitādas vien cepu, tikai bez piedevām - plikus kartupeļus :)

Zkss teica...

Tie tiešām ir Rītiņa kartupeļi???? Šaubos:D Šitādus iemācījos no draudzenes tēta, apm./tā parēķināšu.../4-5klase, tātad ap 11-12gadi-1985-1987gad. Rītiņš, cik zinu Latvijā vēl nebija!

Šitie rupji rīvētie kartupeļi, vienkārši sacepti ar garšvielām ala Vegeta, ir mans mīļākais ēdiens. Taču!!! Ir svarīgi kādā eļļā tie tiek cepti. Es cepu Iecavnieka rapšu eļļā. Kraukšķīgi sanāks, ja pannā būs maz karfeļu. Sutinātāki-ja daudz.

Bet Tavas zeltainās pankūciņas!!!!! MMMM-cik kārdinošas izskatās. Tagad zinu, kas šodien taps vakariņās. Paldies!

P.S.-mēs vienmēr kartupeļu pankūkas ēdam ar brūkleņu zapti, arī šādas(šogad gan esam apdalīti ar brūklenēm, tāpēc to aizstājam ar pīlādžu zapti).

Sandra teica...

Zkss - nezinu, vai Rītiņš tos kartupeļus izgudroja, gan jau tā bija noskatīta vai kāda viņa senču recepte. Katrā ziņā - viņš tādus taisīja savā kulinārijas šovā un mūsmājās tie ienāca no viņa, līdz ar to: Mārtiņa kartupeļi :)

Zapte uz kartupeļu pankūkām? nu nē, nekad mūsmājās tā nav ēsts (zinu, jau zinu, citi ēd) un man pat nekārojas pamēģināt :D

Anonīms teica...

Patiesībā šādi cepti kartupeļi ir sens šveiciešu, ja nemaldos, ēdiens un viņiem saucas rosti ;)

Sandra teica...

laade - nu tad jau viss ir skaidrs, kur Rītiņš tos ķēris :)

Zkss teica...

O, laade, super info! Atradu veselu gūzmu gūglē ierakstot rosti!
Sandra-patiesībā jau vienalga, kā katrs ēd! Paldies par atgādinājumu šiem kartoškām, un Tu rosināji mani apskatīt grāmatu "444 kartupeļu ēdieni" :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Par mani

Mans fotoattēls
Dzimu, augu, visu savu līdzšinējo mūžu dzīvoju vēju (vētru), mūzikas un salauzto lietussargu pilsētā Liepājā... Te arī meklēju savu dzīves ceļu un pavadoni šajā ceļā. Laiku īsinu skatoties filmas, lasot grāmatas, darbojoties ar savām meitenēm (sune un kaķe), bet tomēr tam visam pāri ir krustiņošana. Esmu cilvēks ar savu reliģiju, kas nav ne īsti pagānu ne īsti kristiešu, tāpēc kristīgos simbolus nenēsāju un reliģiskās diskusijās cenšos neiesaistīties. Ja ir no kā un kam, tad mīlu gatavot un par dzīves lielākajām baudām uzskatu ēšanu un gulēšanu.

Arhīvs