3 nelieli citroni (apmēram 300 g. Ja ir lielāki citroni, tad ņem 2)
100g cukurs
200g milti
50g kokosriekstu skaidiņas
tējkarote cepamā pulvera
Citronus nomazgā un veselus liek vārīties. Vāra kādas 10-15 minūtes.
Kamēr citroni vārās, sakuļ olas ar cukuru.
Citronus sagriež uz vairākām daļām un izņem sēkliņas.
Citronus sablenderē daudz maz viendabīgā masā.
Sajauc citronu un olu masas, pieber miltus, kokosriekstu skaidiņas un cepamo pulveri, kārtīgi samaisa. Formu izklāj ar cepamo papīru (vai ietauko, vai arī ņem silikona formu) un liek tajā mīklu.
Cep 200 grādos apmēram 20-25 minūtes līdz, iedurot ar sērkociņu, mīkla nelīp klāt.
Padzesē, apkaisa ar pūdercukuru un griež gabalos. Labu apetīti!
Piezīmes:
- Produktu svari receptē doti aptuveni. Miltus liek tik daudz, lai mīkla sanāk pabiezā, ķepīgā konsistencē. Cukuru var likt nedaudz vairāk.
- Formas izmērs ir apmēram 25x20cm, kēkss sanāca apmēram pirksta biezumā. Tātad drīzāk plātsmaize
- Ja interesē kalorijas – ap 1530 kcal viss kēkss jeb 9 gabaliņi, katrā ap 170 kcal.
- Garša ir izteikti citronīga, gan nedaudz rūgtena. Rūgtumu iespaido citrona mizas biezums. Tā kā cepu no šobrīd Maximā esošajiem akcijas citroniem, tiem miza ir stipri bieza. Ja miza būtu plānāka, kēkss būtu gardāks.
- otrajā dienā garša ir vēl dievīgāka un citronīgāka.
Interesanti, kā garšotu apelsīnu kēkss? Vajadzētu būt labam.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru